Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Megyenap és EU-konferencia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 23.

ImageHolnap rendezik meg Martonvásáron az idei Megyenapot, amely a könnyed szórakozásra vágyóknak érdekes és élvezetes programokat kínál. Ezen kívül a meghívott szakértők számára EU-konferenciát is tartanak a testvérkapcsolatokról és arról, hogy jó-e Magyarországnak az EU-tagság?

Tovább...
 
Megnyílt a Cicaóvoda Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 23.

A Takarodó úti állatotthonban ma adták át az európai normáknak megfelelő Cicaóvodát. Az önkéntesek és a német támogatók segítségével létrehozott új épületbe az oltott, egészséges állatokat helyezik majd el. A menhelyről tavaly több, mint 400 kutyus és közel 90 macska került szerető gazdikhoz. Az állatok örökbeadása, illetve örökbefogadása kapcsán a 22/379-374-es telefonszámon lehet érdeklődni.

 
Lakossági fórum az Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 23.

Östör Annamária, a 14. számú választókörzet képviselője lakossági fórumot tart hétfőn, 17:30-kor az Öreghegyi Közösségi Házban. A téma ezúttal a csatornázás és egyéb, a közéletet érintő kérdés lesz. A meghívott vendégek: Knizse Gyula, a Székesfehérvár Város és Térsége Szennyvízcsatorna-hálózat Bővítési Önkormányzati Társulás elnöke, Gyenes Győzőné, a Beruházási Iroda vezetője és Tímár Tibor, a Városgondnokság munkatársa.

 
Forgalomkorlátozás a Maroshegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 23.

A Balatoni úton forgalomkorlátozás lesz május 26-tól augusztus 31-ig. Az építési munkák ideje alatt lezárják a Batthyány úti vasúti átjárót, ezért a Batthyány út a Rádió út – Vásárhelyi út útvonalon, valamint a Csíkvári út irányából közelíthető meg. Lezárják továbbá a Balatoni út - „Kis Balatoni” út csomópont „Kis Balatoni” úti ágát is, ezért a „Szilvamag” területére és az abból nyíló utcákba a Rádió út felőli irányból lehet eljutni.

 
Aszalvölgyi piknikre hívják a fehérváriakat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 23.

ImageCsaládi kikapcsolódásra várják a székesfehérváriakat holnap, 10 órától a Lehel utcai játszótér futball-pályáján. Az egész napos rendezvény programjában gyermekjátékok és közös főzés is szerepel, valamint focibajnokságot is tartanak. A Fidelitas focicsapatát Szíjjártó Péter országgyűlési képviselő, a Fidelitas elnöke vezeti. A piknik házigazdája Bezzegi Pál, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség képviselő-jelöltje lesz.

 
Új igazgató a Vörösmarty Színház élén Nyomtatás E-mail
Írta: Sajtóközlemény   
2008. május 23.

ImageA Polgári Frakció néhány perccel ezelőtt egy sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz a Vörösmarty Színház igazgató-választásával kapcsolatban. A sajtóközleményt teljes hosszában itt olvashatják el!

Tovább...
 
El a kezekkel a csőhálózattól! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 22.

ImageAzzal valószínűleg mindenki egyetért, hogy a gázár-emelésnek valamilyen módon gátat kell szabni, illetve megosztani az azzal járó terheket, hogy ne csak a fogyasztókon csapódjon le minden. Cser-Palkovics Andrást a mai közgyűlés egyik szünetében arról kérdeztük, hogy a Polgári Frakció milyen állásponton helyezkedik el Gázmodul, az azzal kapcsolatos fejlesztések és az önkormányzati tulajdon-rész kérdéskörében.

Tovább...
 
Be kell oltatni az ebeket! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 22.

ImageMint ahogyan azt az ebtulajdonosok is (remélhetőleg) tudják: kötelező beoltatni veszettség ellen a három hónaposnál idősebb kutyusokat, valamint ugyanígy előírás vonatkozik a féregtelenítés elvégeztetésére is. Azt azonban sokan elfelejtik – vagy előzetesen nem tájékozódnak róla -, hogy hol, s mikor várják az ebeket "kollektív oltásra". 

Tovább...
 
Zűrzavar a közgyűlésben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 22.

ImageZűrzavar uralkodott a Városházán. A Székesfehérvári Önkormányzat ma reggel kezdte meg májusi közgyűlését, s a délelőtti szekció enyhén szólva érdekes tanulságokkal szolgált. Az ebédszünetben Cser-Palkovics András városi elnök tömören a „zűrzavar” szóval jellemezte az első felvonást.

Tovább...
 
Elültették az utolsó fenyőket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 21.

ImageBár a Karácsonyt már régen elhagytuk, csak most ültették el az utolsó öt fenyőfát a „Visszaváltható Karácsonyfa Akció” keretében. Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület szervezésében meghirdetett akció a Pozsonyi úti Óvodában ért véget, ahol nemcsak új fenyőkkel színesedett az udvar, hanem az intézmény játékokat is kapott, valamint a Vizivárosi Általános Iskola diákjainak rajzait tartalmazó kifestő könyveket, amely címe: „Képekben Székesfehérvár, Székesfehérvár képekben”.

 
Swabisch-Gmünd küldöttei városunkban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 21.

Székesfehérvárra látogatott a németországi Swabisch-Gmünd delegációja. Testvérvárosunk küldöttei – közel negyven fő - már a hétvége óta vendégszeretetünket élvezik, ám hivatalos fogadásukra csak tegnap került sor a Hiemer-házban. A két város kapcsolata közel húsz éves múltra tekint vissza.

 
<< Első < Előző 1841 1842 1843 1844 1845 1846 1847 1848 1849 1850 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20340 - 20350 / 20400